Jurnalul Campioanelor – Ziua 5

Jurnalul Campioanelor – Ziua 5

Ziua 5, Finalul Grupelor – Simona in semifinale! (24.10.2014)

A fost o zi a calculelor la Turneul Campioanelor, unele jucatoare sperand ca jocul rezultatelor sa le duca in semifinalele acestui eveniment. Ziua a inceput cu partida dintre Sharapova si Radwanska, in care rusoaica mai putea spera la un loc in careul de asi daca isi invingea adversara in minimum de seturi. Insa, din pacate pentru Masha, acest lucru nu s-a intamplat, ea reusind o victorie in 3 seturi. Asadar, ocupanta locului 2 in ierarhiva WTA a fost eliminata din competitie.

In aceeasi situatie se afla si Petra Kvitova, care mai putea spera la o calificare daca o invingea pe Caroline Wozniacki. Daneza nu i-a dat sperante Petrei, aratand o forma excelenta in continuare si calificandu-se in semifinala cu 3 victorii din 3, fiind singura care reuseste acest lucru.

In ultimul meci al zilei, Ana Ivanovic isi juca sansa in fata Simonei Halep, care deja era calificata si juca fara presiune. Ana Ivanovic avea nevoie de o victorie 2-0 pentru a-i lua locul Serenei Williams. Lucrurile nu au inceput deloc bine pentru jucatoarea din Serbia, care se vedea condusa cu 4-1 si 5-2 in primul set si parca toate sansele ii erau risipite. Ei bine aceasta a reusit o revenire de senzatie si a izbutit sa castige setul in tie-break, facand ca toate calculele sa fie reluate si sa mai spere la calificare. Pasul cel mare il reprezenta castigarea setului secund, care s-a dovedit a fi unul prea greu de executat, Ana pierzandu-l cu scorul de 6-3. In cele din urma meciul a fost castigat de Ivanovic, parasind turneul cu capul sus, insa aceasta victorie a fost una cu un gust amar pentru aceasta, nereusind obiectivul propus. Astfel, Serena Williams va fi a doua jucatoare calificata (dupa Simona Halep) in careul de asi de la Singapore.

Romanca noastra a primit mesaje de felicitare pentru jocul de astazi, dar mai mult pentru fair-play-ul cu care s-a prezentat in setul secund, cand a dat totul chiar daca nu mai avea un scop bine stabilit. Dupa primul set s-au creat foarte multe scenarii, multi spunand ca meciul este inclinat de Simona in favoarea adversarei din motivul eliminarii Serenei Williams, insa s-a dovedit ca romanca a jucat ca si cand soarta acesteia depinde de acel set.

Prima semifinala este programata sa inceapa maine, de la ora 09:30 (Williams vs. Wozniacki), iar Simona Halep o va intalni pe Agnieska Radwanska incepand cu ora 13:00.

Dupa 4 zile de meciuri glorioase, in care tensiunea si spectacolul au reprezentat viorile I, situatia grupelor s-a terminat in urmatorul mod:

Grupa Alba:
1. Caroline Wozniacki – 6-1 – 3p.
2. Agnieska Radwanska – 3-4 – 1p.
3. Maria Sharapova – 3-5 – 1p.
4. Petra Kvitova – 2-4 – 1p.

Grupa Rosie:
1. Simona Halep – 5-2 – 2p.
2. Serena Williams – 4-2 – 2p.
3. Ana Ivanovic – 4-3 – 2p.
4. Eugenie Bouchard – 0-6 – 0p.

Mai jos aveti cele mai importante momente ale zilei:

Share